Lijep luster čini prostor ugodnijim

Lijep luster u prostoru osim funkcije rasvjete može također biti i svojevrstan ukras. Ipak, ponekad je jako teško pronaći LED visilicu koja dizajnom odgovara ostatku prostora te vam u njemu daje dovoljno svjetla za obavljanje poslova ili boravak. Ponekad je pitanje odabira lustera estetsko, no ponekad je osim izgleda bitna i kvaliteta svjetla LED visilice.

Ako ne znate što bi vam najviše odgovaralo, zaputite se u neku trgovinu s rasvjetnim tijelima te tamo na licu mjesta pogledajte različite modele.

Rasvjeta za ljubitelje retro stila

Kada se spominju LED visilice, mnogi ljudi prvo pomisle na:

  •  Moderan,
  •  Minimalistički,
  •  Hladan dizajn

Takošer, monokromatske palete, jednostavna silueta i materijali poput plastike i metala prvo su što nam padne na pamet. Ipak, LED visilice mogu se pronaći i u mnogo elegantnijoj, pomalo retro verziji, u obliku starih, raskošnih lustera s mnogo detalja i kompleksnim dizajnom.

Osim toga, LED rasvjeta omogućit će da takvi lusteri budu još raskošniji i zanimljiviji no što su bili prije, jer uz LED visilice ne postoje ograničenja koja su postavljale klasične žarulje sa žarnom niti.

Lijep luster u prostoru osim funkcije rasvjete može također biti i svojevrstan ukras.

Razigrana rasvjeta

Jedna stvar koja klasične lustere i LED visilice odvaja na različite razine jest fleksibilnost LED žarulja. Osim što se mogu izraditi u raznim dimenzijama, također daju mogućnost promjene boje osvjetljenja, što je odlična vijest ako tražite zanimljivu i razigranu rasvjetu za dječje sobe. 

Čitajte i sljedeći članak: LED reflektori su glavna vanjska rasvjeta

Danas su, zahvaljujući napretku tehnologije, LED reflektori dostupni svakome i nerijetko se koriste za rasvjetu okućnice. 

LED diode također su malih dimenzija pa se lako mogu postaviti i tamo gdje klasična žarulja ne može, što znači da lusteri i LED visilice mogu imati još kreativnije, zanimljivije i nevjerojatnije dizajne. Na taj način, LED visilica postaje pravo malo umjetničko djelo s funkcijom, koje imate u svom prostoru.

Za najbolju preglednost u prostoriji

Ako vas pak najviše brine da vam vaš luster u prostoru daje dobro osvjetljenje, a istovremeno ne smeta i ne bode vas u oči, onda je na vašoj LED visilici osim vrste žarulje potrebno provjeriti i kvalitetu sjenila. 

Cilj sjenila jest smanjiti količinu svjetla koje vas bode direktno u oči, pa su po tom pitanju LED visilice s polupropusnim sjenilom najbolji odabir. Ipak, ako vam luster visi nad radnim ili pak blagovaonskim stolom i treba osvijetliti prije svega tu površinu, onda i potpuno nepropusna sjenila napravljena od manjih zasebnih komada materijala, mogu biti dobra ideja. Tako će svjetlost LED visilice uperiti direktno na radnu površinu ispod.

Božićni ukrasi nose određene simbolike

Božićni ukrasi za uljepšavanje bora i prostora

Božić je zasigurno najveći blagdan i donosi posebno oduševljenje kod djece, zbog darova. Glavni simboli su zasigurno božićno drvce i adventski vijenac, a osim njih postoje i razni drugi božićni ukrasi kojima možete urediti prostor ili okućnicu.

Postovi iz iste kategorije: