Lijep luster čini prostor ugodnijim

Lijep luster u prostoru osim funkcije rasvjete može također biti i svojevrstan ukras. Ipak, ponekad je jako teško pronaći LED visilicu koja dizajnom odgovara ostatku prostora te vam u njemu daje dovoljno svjetla za obavljanje poslova ili boravak. Ponekad je pitanje odabira lustera estetsko, no ponekad je osim izgleda bitna i kvaliteta svjetla LED visilice.

Ako ne znate što bi vam najviše odgovaralo, zaputite se u neku trgovinu s rasvjetnim tijelima te tamo na licu mjesta pogledajte različite modele.

Rasvjeta za ljubitelje retro stila

Kada se spominju LED visilice, mnogi ljudi prvo pomisle na:

  •  Moderan,
  •  Minimalistički,
  •  Hladan dizajn

Takošer, monokromatske palete, jednostavna silueta i materijali poput plastike i metala prvo su što nam padne na pamet. Ipak, LED visilice mogu se pronaći i u mnogo elegantnijoj, pomalo retro verziji, u obliku starih, raskošnih lustera s mnogo detalja i kompleksnim dizajnom.

Osim toga, LED rasvjeta omogućit će da takvi lusteri budu još raskošniji i zanimljiviji no što su bili prije, jer uz LED visilice ne postoje ograničenja koja su postavljale klasične žarulje sa žarnom niti.

Lijep luster u prostoru osim funkcije rasvjete može također biti i svojevrstan ukras.

Razigrana rasvjeta

Jedna stvar koja klasične lustere i LED visilice odvaja na različite razine jest fleksibilnost LED žarulja. Osim što se mogu izraditi u raznim dimenzijama, također daju mogućnost promjene boje osvjetljenja, što je odlična vijest ako tražite zanimljivu i razigranu rasvjetu za dječje sobe. 

Čitajte i sljedeći članak: LED reflektori su glavna vanjska rasvjeta

Danas su, zahvaljujući napretku tehnologije, LED reflektori dostupni svakome i nerijetko se koriste za rasvjetu okućnice. 

LED diode također su malih dimenzija pa se lako mogu postaviti i tamo gdje klasična žarulja ne može, što znači da lusteri i LED visilice mogu imati još kreativnije, zanimljivije i nevjerojatnije dizajne. Na taj način, LED visilica postaje pravo malo umjetničko djelo s funkcijom, koje imate u svom prostoru.

Za najbolju preglednost u prostoriji

Ako vas pak najviše brine da vam vaš luster u prostoru daje dobro osvjetljenje, a istovremeno ne smeta i ne bode vas u oči, onda je na vašoj LED visilici osim vrste žarulje potrebno provjeriti i kvalitetu sjenila. 

Cilj sjenila jest smanjiti količinu svjetla koje vas bode direktno u oči, pa su po tom pitanju LED visilice s polupropusnim sjenilom najbolji odabir. Ipak, ako vam luster visi nad radnim ili pak blagovaonskim stolom i treba osvijetliti prije svega tu površinu, onda i potpuno nepropusna sjenila napravljena od manjih zasebnih komada materijala, mogu biti dobra ideja. Tako će svjetlost LED visilice uperiti direktno na radnu površinu ispod.

Postovi iz iste kategorije: